به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر احمدی مروست یکی از مسئولین پروژه در این باره گفت : عملکرد یک فرآیند شیمیایی ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلفی تغییر کند و با توجه به اینکه در فرآیندهای شیمیایی کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری از اهمیت بالایی برخوردار است، توسعه فرآیندهای هوشمند به گونه ای که تا حد امکان بتوانند بدون دخالت انسان، نسبت به تغییرات عکس العمل مناسب نشان داده و بهترین شرایط عملیاتی را برقرار نمایند، بسیار مورد توجه است. این تغییرات می توانند ناشی از عوامل مختلف مانند تغییر خوراک، نوع خوراک و یا اعتشاشاتی مانند تغییر شرایط جوی و کاهش فعالیت کاتالیست باشد.
وی در ادامه افزود: از مهمترین ابزارهای مهندسی که می تواند در اینگونه فعالیت ها استفاده شود، بهینه سازی همزمان است. بهینه سازی همزمان به این مفهوم است که شرایط عملیاتی فرآیند در بازه های زمانی معین و متناوب محاسبه و بهینه می شوند.
احمدی مروست گفت : در واقع سیستم های RTO، سیستم های کنترل فرآیند مدار بسته ای هستند که هدفشان این است که تا حد امکان عملیات فرآیند را نزدیک به شرایط بهینه واحد فرآیندی نگهدارند و عملکرد واحد را به طور خودکار بهینه کنند.
این محقق تاکید کرد: با توجه به تکامل فرآیندهای نفت، گاز و پتروشیمی، بهبود عملکرد فرآیندهای جدید با توسعه تکنولوژیکی فرآیندها هزینه زیادی را در بر خواهد داشت، در حالی که با اعمال تکنولوژی RTO بهبود عملکرد و سودآوری فرآیندها با هزینه کمتر و نتیجه بهتری عاید خواهد گردید.
وی اضافه کرد : با توجه به نیاز کشور و دلایل فوق واحد مدل سازی و کنترل فرآیندهای پژوهشکده توسعه، پژوهشگاه صنعت نفت که در زمینه مدلسازی و کنترل فرآیندهای مختلف صنعت فعالیت گسترده ای دارد با تکیه بر توانمندی های پرسنل خود دراین مسیر گام نهاده و در حال اعمال این تکنولوژی بر روی پایلوت های موجود پژوهشگاه است.
نظر شما